A lenmagolaj jelentős mennyiségű omega-3 zsírsav mellett fontos élettani hatású omega-6 és omega-9 zsírsavakat is tartalmaz. Mindhárom létfontosságú a szervezet számára, a sejtmembránok fontos alkotóelemei. A linolsav és a linolénsav optimális aránya szükséges a szervezet és az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. Az omega-3 zsírsavakat csak a táplálék biztosítja a megfelelő mennyiségben a szervezet számára. Az E-vitamin fontos szerepet játszik a többszörösen telítetlen zsírsavak szabadgyökökkel szembeni védelmében, így a sejtek normál működésének megőrzésében. Fogyasztási javaslat: napi 2 × 1 kapszula bő folyadékkal. Ne fogyasszon a készítményből az ajánlott mennyiségnél többet! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet, valamint az egészséges életmódot.
A magas vérnyomást és a koleszterinszintet befolyásoló termékek
Fokhagyma kivonatok Halolaj kivonatok Galagonya kivonatok Q10 vitaminok Egyéb koleszterin szintet befolyásoló szerek Növényi szterinek Az érelmeszesedésről A szívműködés anatómiája KOLESZTERIN
Számos betegség okozója lehet az Omega-3 zsírsav hiánya, illetve az egészségtelen irányba eltolódott Omega-3: Omega-6 arány, melyet az egészségtelen táplálkozás okoz. A helyes arány visszaállításához Omega-3 zsírokban gazdag táplálékokkal kellene kiegészíteni az étrendünket.