A lícium gyümölcs fogyasztása a Tradicionális Kínai Orvoslás szerint a máj és a vese meridiánjaira hat, és mivel a máj felel látásunkért, Kínában úgy tartják: tiszta májjal búcsút mondhat szemproblémáinak.
A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.
Napi ajánlott adagja 10-30 g, s e mennyiségben súlyához képest több C vitamin van, mint a narancsban, több béta-karotin, mint a sárgarépában, és több vas, mint a sztékben.
A világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs.
A béta-karotinról tudott, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól.
A Goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit.
Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunredszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is.
Naponta 5-10 g lícium gyümölcs fogyasztása javasolt. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl.
forrás: drchenpatika.com
|