arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Viamaximum kapszula 10x *
Viamaximum kapszula 10x *

bruttó 8.585 Ft
AKCIÓ! - 35%
bruttó 5.600 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat
Antioxidánsok

Antioxidánsok-szabadgyökfogók

 Az antioxidánsok szerepe a szabad gyökök hatástalanítása,  az oxidatív stressz kivédése illetve az ebből eredő károsodások és betegségek megelőzése.

Szabad gyökök


A szabad gyökök párosítatlan elektront tartalmazó,nagy reakcióképességű, igen rövid életű ingatag reaktív molekulák/ részecskék, melyek kontrollálatlanul képesek hozzákötődni minden sejthez amivel kapcsolatba lépnek. Egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre, így károsítják testünk ép sejtjeit, mert onnan veszik el a keresett elektront, ahonnan csak tudják.
 

Keletkezésük

Sejtjeink nagy része saját maga termel szabad gyököket, mégpedig azért, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe bejutott kórokozókat.


A szervezet ezen védelmi rendszere optimális esetben a saját maga által termelt szabadgyököket semlegesíteni is képes. Ha a kelleténél több szabadgyök kerül a szervezetünkbe( pl környezeti ártalmak ), vagy nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, akkor az egyensúly felborulhat, és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is. A legtöbb károsodást a javító enzimek helyre tudják állítani, de azoknál a sejteknél, ahol ez nem sikerül, rövidesen működési zavarok léphetnek fel. A szervezetben felszabaduló  szabadgyökök megpróbálnak olyan stabil molekulákhoz kapcsolódni, mint a sejtekben található proteinek, zsírok és egyéb genetikai állományok, amelyektől elektront szerezhetnek maguknak. Ez az elektronszerzés azonban az adott sejtek károsodásához vezet.

A szabadgyökök szintjének emelkedéséhez hozzájárul a dohányzás, a stressz, a drog- és alkoholfogyasztás, különböző sugárzások, valamint a vegyileg szennyezett élelmiszerek fogyasztása is. Amennyiben szervezetünkben alacsony az antioxidánsok és magas a szabadgyökök száma, szív- és érrendszeri valamint daganatos betegségek léphetnek fel,  szemünk, idegrendszerünk és ízületeink kóros elváltozásaira is számíthatunk.


Az egyik legjellemzőbb szabadgyök az oxigén molekula felbomlásával jön létre. Az oxigén eredetileg O2 formában fordul elő, amelyben két oxigén atomhoz két elektron csatlakozik. Amikor külső hatásra (például UV sugárzás vagy az emésztési folyamat) ezek elválnak, akkor mind a két elektron a negatív töltésű oxigén atomhoz kerül és a pozitív töltésű oxigén atom egyedül marad. Az oxidációs folyamatok többnyire a kémiailag kötött energia felszabadulásával járnak, ezért energiatermelők. Oxidáció során keletkezik hőenergia.Szabadgyökfogók (antioxidánsok)

Olyan vegyületek, melyek a szabadgyököket hatástalanítani, vagy gyengíteni tudják. Működésük alapján lehetnek első- vagy

Megnevezés

ORAC érték / 100 g


Mangosztan

17000-24000 !!!


Licium (farkasbogyó)

25000 !!


Aszalt szilva

5.770 !!


Acai Berry (Acai bogyó)

3.800 !!


Gránátalma

3.307 !!


Mazsola

2.830


Fekete áfonya

2.400


Földi szeder

2.036


Kelkáposzta

1.770


Tőzegáfonya

1.750


Fokhagyma

1.662


Méz

1.640


Eper

1.540


Spenót

1.260


Málna

1.220


Tök

1.150


Kelbimbó

980


Szilva

949


Párolt spenót

909


Brokkoli

890


Cékla

840


Avokadó

782


Narancs

750


Szőlő, piros

739


Paprika, étkezési

710


Cseresznye

670


Kiwi

610


Szárazbab

503


Grapefruit

495


Szőlő, fehér

460


Veteménybab

460


Hagyma

450


Kukorica

400


Karfiol

385


Borsó, fagyasztott

375


Burgonya

300


Káposzta

295


Sárgadinnye

250


Banán

210


Alma

207


Répa

200


Paradicsom

195


Sárgabarack

175


Őszibarack

170


 
másodrendű antioxidánsok.

Az elsőrendűek hatástalanítják a szabad gyököket, megszüntetik a külső elektronhéjon elhelyezkedő elektronok párosítatlan állapotát. Ide tartoznak a fenol alapvázú molekulák, a tokoferolok, a flavonoidok. 

A másodrendű antioxidánsok ( redukálószerek) valóján átveszik a szabad gyökök célmolekulájának szerepét, és önmaguk oxidálódnak. Ide tartozik a citromsav, illetve a foszfolipidek. A jelentőségük leginkább abban rejlik, hogy növelik az elsőrendű molekulák hatásfokát.


Redoxi folyamatoknak nevezzük azokat a kémiai reakciókat, melyek az
oxidációfok (lásd: oxidációs szám) megváltozásával járnak. Ezekben a folyamatokban az egyik reakciópartner felvesz, a másik pedig veszít, lead elektronokat.

  • Az elektront leadó partner oxidálódik, oxidációs száma nő. Ezek a reakciópartnerek a redukálószerek.

  • Az elektront felvevő partner redukálódik, oxidációs száma csökken. Ezek az oxidálószerek.


Egész életünk folyamán ki vagyunk téve a szabadgyökök által okozott károsodásnak, amely számos betegség és az öregedés forrása is egyben. A természet gondoskodott megoldásról is, és olyan hozzáférhető antioxidáns vegyületeket "adott", melyekhez táplálkozás során hozzájuthatunk.
Mit tehetünk?

  Antioxidáns tartalmú ételek, vagy belőlük készült jó minőségű étrend kiegészítőkkel és vitaminok ( A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, Cink, Magnézium, Szelén, Karotinoidok, Flavonoidok és az egyéb polifenol vegyületek) fogyasztásával javíthatunk ezen eredményeken. Az antioxidánsok számát a tea (zöld és vörös tea) valamint a kávé fogyasztásával is növelhetjük.


ORAC   


Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) érték egy anyag  mutatja 100 grammra számolva.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító (szabadgyök elnyelő képességét) és semlegesítő képességét.  Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk
. Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Antioxidánsok részletes áttekintése termékajánlással
 
 
A szakemberek naponta 5000 ORAC értékű fogyasztást javasolnak, azonban ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának, például sportol, dohányzik vagy egészségtelenül táplálkozik, javasolt a bevitelt akár duplájára növelni.

Szervezetünk antioxidáns igényét jelentős mértékben befolyásolja az egészségi állapotunk, a korunk, a környezeti terheltségünk, és hogy táplálékaink napi szinten mennyi antioxidánst, ezen belül mennyi flavonoidot tartalmaznak. Ha többet fogyasztunk a szükségesnél, akkor szervezetünk a felesleget a vesén keresztül kiüríti.


A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása
A gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával jelentős, 15-20 százalékos antioxidáns-szintemelkedés érhető el, különösen, ha azok nagy ORAC értékűek. Ahhoz azonban, hogy a plazma és a szövetek antioxidáns kapacitása jelentősen növekedjen, a napi bevitelt 3.000-5.000 ORAC egységre kell megnövelnünk.

 

 

Farkasbogyó (LICIUM)

Orac értéke, vagyis antioxidáns szintje az egyik legmagasabb az élelmiszerek között: értéke 25 000 µmolTE/100g körül mozog az ORAC skála szerint, ami a gyümölcs érése és szüretelése során jelentkező időjárási körülmények és az aszalás hossza függvényében változhat.

 
 

 

                                                         Acai berry

Egyes kutatások szerint az acai-nak még az áfonyánál, fekete ribizlinél, a kökénynél is erősebb az antioxidáns kapacitása. A kutatások azonban még folynak. Az Acai Berry másodlagos hatásának mondhatnánk a természetes fogyás elősegítését, nyilvánvalóan az őslakosok nem ezért fogyasztják azt előszeretettel évszázadok óta, sokkal inkább gyógyító hatása miatt.  Az Acai Berry gyógyító hatása összetételének köszönhető, mely elképesztő mértékű antioxidánst, valamint rengeteg vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Jelenleg nincs még egy ilyen gyümölcs a világon, mely az Acai Berry összetételével vetekedhetne, akár minőség, akár mennyiség szempontjából.
Antioxidáns összetételéből adódóan az Acai Berry gyorsítja az anyagcserét, ezáltal megakadályozza a tápanyagok lerakódását, ebből adódik zsírégető tulajdonsága. 
Gránátalma

A GRALMA fő összetevője az "ókor életelixírje", a gránátalma kivonata. Polifenol antioxidánsai (ellagsav, punikalagin), valamint a készítmény lecitin, folsav és rezveratrol tartalma fontos szerepet tölt be egészségünk, elsődlegesen a kardiovaszkuláris rendszer épségének megőrzésében. Segíti a szív és az erek egészségét, és szerepet játszik az egészséges koleszterin szint, vérnyomás és HDL/LDL arány fenntartásában. A készítmény ellagsav tartalma nagyban segítheti a sejtek egészséges osztódását.

Astaxanthin
Az astaxanthin egy vörös festékanyag, amely a karotinoidok családjába tartozik.
Az astaxanthin egy nagyon erős, hatékony antioxidáns. Az E vitaminnál 100-szor erősebb szabadgyökfogó tulajdonsággal rendelkezik.  Az astaxanthin egy zsírban oldódó antioxidáns, amely megvédi a test szerveinek sejtmembránjait az oxidáció okozta károsodásoktól. Különösen a szem, az agy és a központi idegrendszer számára jótékony hatású. Enyhíti a káros oxidáció hatását, és védelmet nyújt a szem-és érrendszeri betegségekkel szemben, mint például a zöld hályog és Alzheimer kór.  Összehasonlítva a többi antioxidánssal, az astaxanthinnak további két oxigénmolekula-csoportja van, amely lehetőséget ad a szabad gyökök semlegesítésére, anélkül, hogy instabillá válna. Megkülönböztető kémiai szerkezeténél fogva az astaxanthin a karotinoidok, xantofillként ismert, egyedi osztályába tartozik, amely nagyon erős antioxidáns tulajdonsággal bír. Több antioxidáns gyümölcsből készült antioxidáns készítmény


 

 

Q10 vitamin
Homoktövis tartalmú termékek
Szőlőmag kivonatok
Búzafű
Zöld tea kivonatok
Grapefruit mag kivonatok
Gránátalma tartalmú termékek
Gyümölcs és növény kivonatok
Vitaminok és nyomelemek

 

 

 HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés