arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Schüssler krém Nr. 9. 75ml *
Schüssler krém Nr. 9. 75ml *

bruttó 2.850 Ft
AKCIÓ! - 13%
bruttó 2.490 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat
Meridiánok
Az emberi test
(szervóra)

           A kínai szervóra szerint a  szerveink meghatározott időben
 működnek illetve pihennek. Minden szervnek megvan a maga jellemző működési-pihenési ciklusa. Ez azt jelenti hogy minden folyamatnak a  táplálkozásnak,
pihenésnek, alvásnak, szexualitásnak, testmozgásnak megvan a megfelelő ideje.
Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon az energiaszint állandóan változik.
Ha a beteg szervnél figyelembe vesszük, hogy mely időszakban működik a legaktívabban, ha a szerv kezeléséhez a segítséget abban az időszakban juttatjuk be miközben az elvileg aktív állapotában lenne, sikert érünk el.
A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése
harmonikus.  Az energia keringésnek tartós akadályoztatása betegséghez
vezet. A legtöbb betegség esetében abban a napszakaszban, - órában jelentkeznek legintenzívebben az adott betegségre jellemző tünetek, amikor az adott szerv a napi ciklusának megfelelően a legintenzívebben működne. Ha mindennap ugyanabban az órában lépnek fel bizonyos testi vagy lelki panaszok, akkor valami nincs rendben az energiaáramlással. Ezek a jelek segíthetnek megelőzni a betegségek kialakulását, amikor nincs akut betegségünk, mert a krónikus folyamatokat így időben észrevesszük. Különböző gyógymódokkal, terápiákkal, gyógynövényekkel, táplálékkiegészítőkkel pedig újra visszaállítható az egyensúly.
 
Az életenergia minden második órában egy -egy meridiánt egy belső szervet jár, 120 percenként mindig újabb testfunkciót aktivizál. Ugyanakkor amikor az adott szerv a maximális aktivitásának időszakában van, van egy másik szerv, amely éppen akkor minimális aktivitással rendelkezik. Ebből az következik, hogy bármilyen módon befolyásolunk egy szervet, pontosan ellenkező hatást érünk el az adott szerv párjánál.


 

Szerveink működési rendje

1 és 3 óra között: MÁJ

A máj méregtelenítő, salakeltávolító munkája ekkor a legintenzívebb. A megzavart májműködés jele lehet, hogy felébredsz. A hideg kezek és lábak, a hányinger vagy az erős idegesség is utalhat májproblémákra.
                                                      3 és 5 óra között: TÜDŐ

Aktiválódik a tüdő. Köhögés, légszomj, szorító érzés a mellkasban, hajnali horkolás – ezek a jelei annak, hogy valami nincs rendjén a tüdőben.

                                               5 és 7 óra között: VASTAGBÉL

A vastagbél felkészül az ürítésre.

                                               7 és 9 óra között: GYOMOR

Gyomrunk működni kezd.

                                                      9 és 11 óra között: LÉP

Aktiválódik a lép, amely az emésztés szabályozása mellett hozzájárul a vörös vértestek képzéséhez is.

                                                   11 és 13 óra között: SZÍV

Legtöbb szervünk, így a szív is nagy kapacitással dolgozik. A szívbetegeket ez az időpont megviselheti.

                                            13 és 15 óra között: VÉKONYBÉL

A vékonybélé a fő szerep, melynek feladata a táplálék eszencia és a salakanyag szétválasztása és a léphez, illetve a vastagbélbe szállítása.


                                           15 és 17 óra között: HÚGYHÓLYAG

Rövid időre ismét magasba lendül a teljesítőképességünk. Húgyhólyagunk energiával telítődik. Ez idő alatt a béltevékenység is rendkívül aktív.
                                             17 és 19 óra között: VESE

A belső energiarendszer és a nemi szervek irányítását a vesék veszik át. A veséknek alapvető szerepe van a termékenység, illetve a meddőség befolyásolásában. Hatással vannak a haj mennyiségére, illetve minőségére is.

                                                 19 és 21 óra között:

Szervezetünk az esti pihenésre készül. Lassan az emésztés is leáll, így amit 21 óra után tömünk a gyomrunkba, az emésztetlenül pang reggelig!

                       21 és 23 óra között: HÁRMAS MELEGÍTŐRENDSZER

Aktiválódik a hármas melegítőrendszer. Ennek felső szintje a rekeszizom fölött helyezkedik el, a tüdőt és a szívet foglalja magába. A középső melegítőt a lép és a gyomor alkotja, míg az alsóban a máj és a vese helyezkedik el. Az összes szerv nyugalmi állapotba került. Az idegek ellazulnak, mert a testünknek pihentető alvásra van szüksége.
                                                            23 és 1 óra között:

Epehólyagunk tárolja és továbbítja az epefolyadékot, amely az emésztésben fontos szerepet játszik. Az agyban mért alfa és théta hullámok ilyenkor jelzik azt, hogy álmodunk.

A szervek, azaz pontosabban a szerv párok egymás közötti viszonya a hagyományos kínai orvoslás szerint 5 elemmel: a tűzzel, a földdel, a fémmel, a vízzel és a fával szimbolizálható. 


                                    Meridiánok


                           
MÁJ-EPE MERIDIÁN( YANG-FA)

  Jellemző betegségek: fogfájás, mandulagyulladás, menstruációs gond, személyiségzavar. – Pszichés hatások: nincsenek céljaim, dühös vagyok


                EPEHÓLYAG- MERIDIÁN

Mivel az epehólyag szoros kapcsolatban áll a májjal és a máj meridiánnal, alapvetően befolyásolja az anyagcsere folyamatokat. Egyensúlyban tartja testnedveket,  az inzulint, az epét, a nyálat és a gyomorsavat. Cukorbetegek számára nagy jelentőségű.

A pszichikai tulajdonságok közül az epehólyag meridiánhoz a döntőképességet rendeljük.

A szemüreg külső szélétől indul az állkapocsizülethez, majd onnan a halántékhoz. A fület megkerülve fut vissza a homlok közepéig, majd hátra  le a tarkón, a váll mögött, a test oldalán, a csípőn, keresztül a láb külső felén ér le a boka mögött a 4. ujj külső körömágyához. Futása közben csatlakozása van a fülhöz, a szívhez,  találkozik a hármas melegítővel, a gyomorvezetékkel, kommunikál a rekeszizommal, a májjal, belép saját szervébe, az epehólyagba.

Fizikai szinten az epével, a zsírlebontással és a szemmel, lelki szinten az elképzelések gyakorlati megvalósításával, a döntésekkel, a felelősség vállalásával és az ingerlékenységgel van összefüggésben. A máj meridián kapcsolatos a szemmel és a tanulással, valamint az érzelmekkel és az indulatokkal. Sejtszabályzása a riboszómák, szintézis terére vetül ki.


                                           TÜDŐ MERIDIÁN

A tüdő meridián főleg a kapcsolatteremtésben fejti ki tevékenységét. Sejtfeladata a mitokondriumok, energiaforrás területén jelenik meg.


 

 • Jellemző betegségek: asztma, gombás fertőzés, ekcéma, torokbetegségek, tüdőgyulladás.
 • Pszichés hatások: kizárom a külvilágot, mindent csak én tudhatok.


                                      


                                    GYOMOR MERIDIÁN( YANG-FÖLD)

A gyomor meridián a táplálék felvételéért és megemésztéséért felelős, az emésztés útján az egész szervezetet ellátja a táplálékból származó energiával.  Összeköttetésben van a szívvel, a vékonybéllel, vastagbéllel, találkozik a léppel

Fizikai szinten befolyásolja az emésztőrendszert, vagyis a gyomrot, az   étvágyat  és a szaporodást is.  Lelki szinten a gondolkodás folyamatával, az eszmékkel, ábrándokkal, az intelligenciával, a harmóniára való képességgel, az önértékeléssel és a megalapozottság érzetével van összefüggésben.


A gyomor meridián a felvétel és befogadás funkcióira hat. Sejtkapcsolata a vakuólumok, anyagfelvétel és tárolás terén jelenik meg.

 

 • Jellemző betegségek: emésztési zavar, allergia, potenciazavarok, étvágytalanság, túl nagy étvágy.
 • Pszichés hatások: olyasmit teszek, amit nem akarok, nem vagyok elégedett.


                                LÉP MERIDIÁN ( YIN-FÖLD)

 

 • Jellemző betegségek: vérszegénység, ödéma, leromlás, vérzések, kötőszöveti gyengeség.
 • Pszichés hatások: aggódom, negatív programokat gyártok.A lép meridián a pillanatnyi szükségletek kielégítésének pszichológiai vetületeit koordinálja, és felelős a döntésekért. Sejtfeladata a cytosol, a sejt "kötőszövete" felügyelete.
                                     SZÍV MERIDIÁN( YIN-TŰZ)

 

 • Jellemző betegségek: dadogás, szédülés, alvászavar, hang elvesztése, ingerlékenység.
 • Pszichés hatások: tökéletes akarok lenni, nem tudom, ki vagyok.A szív meridián az egót, vagyis az énünket befolyásolja, de felelős összhangunk megteremtéséért is, tevékenysége szívritmusunk szabályosságában jelenítődik meg. A sejt csatornácskáit felügyeli.


                            VÉKONYBÉL MERIDIÁN( YANG-TŰZ)

 

 • Jellemző betegségek: fejfájás, fül-, orr-, arcproblémák, vékonybélpanaszok.
 • Pszichés hatások: megtagadom a gondolataimat, nem érzem magam egyenrangúnak.


A vékonybél-meridián az emésztésen kívül az önkifejezésért felelős. Sejt vonatkozásban a lizoszómák, lebontás, feldolgozás a feladata.
A hólyag vezeték a test és lélek alkalmazkodóképességét jellemzi és befolyásolja.                        VASTAGBÉL MERIDIÁN( YANG-FÉM)

 

 • Jellemző betegségek: fekély, hasmenés, légzőszervi betegségek, porckorong-elfajulás.
 • Pszichés hatások: nem tudok elengedni, mindenhez ragaszkodom.A vastagbél-meridián a védekezésnél és elhatárolódásnál kap fontos szerepet. A Golgi-féle készülékek, membránok termelődése a sejtfeladatok terén.                            HÚGYHÓLYAG MERIDIÁN(YANG-VÍZ)

 •  Jellemző betegségek: aranyér, csípő-, hátfájás, csontkopás.
 •  Pszichés hatások: félek és szorongok, elvesztem az önkontrollomat.


                             VESE MERIDIÁN( YIN-VÍZ)

 •  Jellemző betegségek: hajhullás, bőrproblémák, fülzúgás, meddőség, szellemi fáradékonyság.
 • Pszichés hatások: félek az élettől, nem vállalok kockázatot.
 A vesemeridián az energia háztartás szabályozásáért és a test méregtelenítő folyamataiért felelős. A családi és munkahelyi stressz okozta állandó megterhelés gyengíti a meridiánt, különösen az esszenciális energiát, mely életenergiánk bázisát képezi, s melyet tovább örökítünk. A vesemeridián által befolyásolt pszichikai tulajdonság mindenek előtt az akaraterő, de a félelem, a féltékenység, bizonytalanság, elégedetlenség, kritika és a csalódottság, valamint a párkapcsolatokban fellépő nehézségek is közvetlen hatást gyakorolnak a páros szervekre, a vesékre és ezáltal a vese meridiánra is.


Fizikai szinten  összefügg a vese, a fül, a csontok, a fogak, a belső elválasztású mirigyek problémáival, a szexuális szokásokkal és az öröklött hajlamokkal. Lelki értelemben a bátorsággal, az akaraterővel és az előrelátás képességével.

A vese meridián a csontok szilárdsága felett őrködik, pszichés szempontból az akaraterőt képviseli. A sejtmembránok pórusai, a belső környezet fenntartása, biztosítása a tevékenysége.                  
HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés