| A VIRÁGESSZENCIÁK KÉSZÍTÉSE
1. lépés - Törzsoldat készítése
A törzsoldat a kiválasztott növény közvetlen környezetében készül, harmonikus természeti közegben (pl. természetvédelmi terület vagy biodinamikus növénytermesztés).
A virágokat virágzásuk teljében gyűjtik be, majd azonnal tiszta és kevés ásványi anyagot tartalmazó forrásvíz felületére helyezik őket egy üvegedényben, úgy hogy a virágok a víz teljes felületét beborítják, és több órán keresztül napfényben fürdőznek.
A virágok eltávolítása és a folyadék mikronos szűrőn át történő szűrése után nyert törzsoldatot az oldat tartósítására szolgáló bio-konyakkal keverik össze, majd finoman dinamizálják azt.
2. lépés - Első hígítás készítése
Néhány csepp törzsoldatot egy semleges alapba kevernek, amely 50%-ban tiszta forrásvízből, és 50%-ban bio-konyakból áll, majd a keveréket dinamizálják.
A forgalomba kerülő DEVA virágesszenciák mindig első hígításúak.
| TÁROLÁS ÉS ELTARTHATÓSÁG
Ne tegyük ki a virágesszenciákat az alábbi hatásoknak:
• hőforrásnak, közvetlen, erős lámpafénynek, napfénynek;
• káros sugárzásnak (pl. mobiltelefon, mikrohullámú sütő, TV-készülék);
• a vonalkód leolvasásakor alkalmazott lézerfénynek (a DEVA-üvegcséken ezért nincs vonalkód).
A felbontatlan üvegcse szobahőmérsékleten és fénytől védve több éven keresztül megőrzi az esszencia tulajdonságait.
A címkére nyomtatott lejárati dátum az elkészítéstől számított 5 év.
A használatban lévő virágesszenciákat is gondosan kell kezelni. Ne hagyjuk az üvegcséket nyitva, a permetszóró szóró része ne érjen semmihez, a kezünkhöz vagy a szánk belsejéhez sem.
A röntgensugarak (pl. repülőtéren) a vizsgálatok szerint nincsenek hatással a virágesszenciák energetikai minőségére.