arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Leni complex 24 órás fájdalomcsillapító tapasz 5x
Leni complex 24 órás fájdalomcsillapító tapasz 5x

bruttó 3.450 Ft
AKCIÓ! - 19%
bruttó 2.800 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat

SCHÜSSLER TERMÉKEK

Tudástár online olvasásra / Azonosító: 03664

bruttó 1 Ft
db
SCHÜSSLER TERMÉKEK

Schüssler sók
"Szervezetünk tanítói"

Ha  az alapvető szöveti sók valamelyikéből hiányt szenvedünk, azt jelzi az arcunk. Szokatlan  arcszín vagy arcvonások megjelenésével, foltokkal, ráncokkal. Megfigyelések szerint egy betegség kialakulásának oka a különböző ásványi sók hiányából
( legyen az túl kevés bevitel, vagy az elhasználtak nem megfelelő kiürülése ) adódik


  Mire használható?
Schüssler-sók segítségével kezelhetjük a hírtelen fellépő betegségeket , másrészről kezelhető a régebb óta fennálló betegség is. 12 só van forgalomban Magyarországon. Ebből háromnak van két féle hígítása, azaz D6 és D12.
A Nr 1, Nr 11, Nr 3 sónak. A többiből csak D6 elérhető.
Mindkét hígítás más információt közöl a sejtekkel, így a különbséget leginkább a javallatokban lehet megtalálni.
A 12 funkciószer hazánkban D 12-es, és D6-os potenciában érhető el.
Ez a gyógyszerkészítési technikából adódóan annyit jelent, hogy pl. a D6-os potencia esetén 1 ásványi só molekula jut minden egymillió tejcukor molekulára, a D12-es hígítás esetén 1 billió tejcukor molekulára jut egy hatóanyag molekula.
Ebből is látszik, hogy terápiás hatásukat a Schüssler sók tehát elsődlegesen a sejtek számára átadott információval fejtik ki.

Mi a decimális potencia?
A decimális potencia elnevezés a homeopátiából származik és számtanilag kifejezi az anyag koncentrációját. A gyógyszerkészítés során 1 rész gyógyanyagot 9 rész tejcukorral dörzsölik el szigorúan meghatározott időtartamban (egy órán keresztül minden egyes hígítási lépcső esetén) és az eredmény az első lépcsőben (D1-es potencia) 10 % -os anyagkoncentráció.
Ha ezt a koncentrációjú anyagot tovább hígítjuk és dörzsöljük, akkor az 1 % -os koncentrációhoz (D2) jutunk. Innen tovább a D3 következik (1:1.000 = 0,1 %), D4 (1:10.000 = 0,01 %), D5 (1:100.000 = 0,001 %), míg a D6-os hígítás 1:1.000.000 aránypárt és 0,0001 % -os koncentrációt jelent és ez így folytatódhat egészen a D12-es potenciáig– azaz a Schüssler só készítése során szakaszosan hígítják és dinamizálják a kiindulási anyagot.
Mivel minden egyes alkalommal a következő hígítási fok az előző 1:10 arányú hígításával jön létre (latinul decem = tíz), ezért hívják az eljárást decimális, azaz tízes arányú hígításnak. A sajátos gyógyszer-előállítás során azonban nem egyszerűen koncentráció - különbség alakul ki, hanem a biológiai hatáserősségben és ez által a hatékonyságban jelentős különbségekkel lehet számolni.
 Schüssler sókról
Általánosságok a Schüssler sók szedéséről, rövid áttekintés milyen számozás létezik

A készítmények számozás sorrendjében


Krémek
Tünetek szerinti csoportosítás
Terhességben

Szájápolás homeopátiás kezelés alatt
Schüssler fogkrém
Mellékhatásokra lehet e számítani?
A sók használata mellékhatás mentes, kivéve abban az esetben, ha laktóz érzékenyek használják, illetve Nr.11 só esetében, ha idegen test van a szervezetben( pl. spirál, fogbeültetés( implantátum), pacemaker, protézisek). A fogtömés , és a fogkorona nem kizáró ok.Mesterséges megtermékenyítéssel lett várandósok, ne használják. Ritkán előfordul, hogy a jelenlevő tünetek átmenetileg erősödnek.
A Schüssler sók nem lépnek kölcsönhatásba más szerekkel, így bármilyen gyógyszer egyidejű szedése esetén alkalmazhatók.

Kik használhatják?
Mindenki, életkortól függetlenül.
Hogyan hatnak?
Pár évvel ezelőtt sokkal nehezebb lett volna  felfogni ( és elfogadni) a homeopátia és a Schüssler sók hatásmódját. A Schüssler sók ugyan ásványi sók, de a szervezet nem magával a tabletta használatával fogja pótolni az ásványi só hiányát ( melynek tényét akár arcdiagnosztikai jelek is elárulják). A tabletta olyan információt fog közölni a sejtjeinkkel, aminek következtében olyan mechanizmusokat aktivál , ami a kóros elváltozást képes ÖNERŐBŐL helyreállítani. Nevezhető a Schüssler só a testünk Tanítójának is.
Adagolás
Általánosságban a következő szabályok érvényesek a Schüssler sók szedésére:  Krónikus esetben, arcdiagnosztikai hiány esetén 2-3 hónapig szedjük a sókat. Ha időközben megszűnik a tünet, vagy az arcdiagnosztikai eltérés, hagyjuk abba a szedését. Általában naponta 3-4x1 tablettát LEHET szedni (melyek egy napon szedve csakis azonos hígításúak lehetnek)  .  Ha egyszerre több hígítású sót kell szedni, váltakozva egyik nap az egyiket, másik nap a másikat szedjük. Az azonos erősségű (vagy csakD12-es, vagy csakD6-os) potenciákat elszopogathatjuk egyszerre is. Csecsemőknél is  alkalmazhatjuk őket, csak kevés vízben oldjuk fel a tablettákat.

A Schüssler-só adagolása akut (sürgős) esetben 5-10 percenként 1-1 Schüssler-só tabletta, elhúzódó esetben naponta általában  3x1-2 Schüssler-só tabletta.  Gyermekek esetében sürgősségi esetben óránként 1-1 Schüssler-só tabletta, elhúzódóan naponta 3x1 Schüssler-só tabletta alkalmazható. Kisbabák esetében  a tabletták feloldhatóak anyatejben is.
Egy tabletta csak 30 mg szénhidrátot tartalmaz. Tehát a cukorbetegek is tudják alkalmazni a megadott szénhidrát tartalom ismeretében.


Mire kell ügyelni a kezelés alatt?
Mobiltelefon mellett ne tartsuk a gyógyszert.
• Mentolos dolgok fogyasztása lehetőleg kerülendő
• Aromaterápia alkalmazása kerülendő.
A  Schüssler-só bevétele  előtt és utána 20 percig ne fogyasszon semmi mást.

 


Bár a  mentolos és aromás dolgok hatást gyengítő képessége bizonyos szakkönyvekben nem kapnak megerősítést, ártani nem árt ha betartjuk .


Schüssler terápiáról még többet

Készítmények részletesen

Calcium fluoratum Nr.1
"a kötőszövetek sója
"
Calcium fluoratum D12 80xNr 1
 Calcium Fluoratum D6 80x Nr 1
Calcium fluoratum krémzselé 75ml Nr. 1


Elsődleges szerepe a kötőszövetek rugalmasságának biztosítása. Hiánya esetén az erekben található kötőszöveti rostok elernyednek, ami összefüggésbe hozható az aranyeres, visszeres panaszok, és az érelmeszesedés kialakulásával is.
Mivel bőrünk is nagy mennyiségű elasztikus rostot tartalmaz, így a Calcium fluoratum hiányállapota esetén bőrünk korábban öregszik, az arcon tipikus ráncok – szarkalábak, kockaredők jelennek meg, illetve a kézen és lábon fokozott elszarusodás, kérgesedés, sárgás elváltozások figyelhetők meg.
Kötőszöveti lazaság szere - visszerek, aranyér, laza kificamodó ízületek, petyhüdt bőr. Fog és csontbetegségek. Berepedések bőrön, és testnyílásoknál.
  Calcium phosphoricum Nr.2
"a csontok- és fogak sója
"
Calcium phosphoricum D6 80x(SCHÜSSLER SÓ) Nr2
Calcium phosphoricum krémzselé 75ml Nr.2 Schüssler

Elsődleges szerepe a csontok keménységének, nyomásszilárdságának kialakításában, és fenntartásában van.

Hiányában az arc viaszosan fénylik, a körmön fehér foltok jelennek meg és a fogvégek áttetszővé válnak. Ez a só a Calcium fluoratummal együtt használható a csontritkulás megelőzésére és enyhe csontritkulás kezelésére. A kalcium-foszfát a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló só. Csontok építőköve csontritkulás, intenzív hossznövekedés, fogzás, terhesség idején. Fokozott izomgörcsök, fogzási panaszok, fejfájás tanulás után.

 


   Ferrum phosphoricum Nr.3
"elsősegély só
"
Ferrum phosphoricum D6 80x (SCHÜSSLER SÓ) Nr3
Ferrum phosphoricum D12 80x(SCHÜSSLER SÓ)Nr3
Ferrum phosphoricum krémzselé 50ml Nr.3 Schüssler

A Schüssler sók között ez az akut szer, használható sérüléskor, fertőzés és gyulladásos folyamat indulásakor, például felső légúti gyulladás kezdeti szakaszában.

Tartós hiánya esetén jellegzetes panaszok jelentkeznek, mint például erős fáradékonyság, koncentrációzavar, szívdobogásérzés, pulzáló, kalapácsoló fejfájás. Az arcon megfigyelhető elváltozások: barnás, feketés-lilás elszíneződés az orrgyöktől kiindulva a szemek alatt és a vasvörösség a homlokon, orcán, füleken. Hiányában a körmön hosszanti barázdák jelennek meg.  Gyulladások első szere! Enyhe tünetekkel, vagy csak hőemelkedéssel induló betegségek. Fájdalomcsillapító. Javítja az oxigén felhasználást. Izomláz szere.  Kalium chloratum Nr.4
"a nyálkahártyák és savós hártyák sója
"
Kalium chloratum D6 80x (SCHÜSSLER SÓ) Nr 4
Kalium chloratum krémzselé 50ml Nr.4 Schüssler

Középfülgyulladás, torokgyulladás, influenza második stádiumában használható, amikor a váladékok már általában fehérek, opálosak, nyúlósak.

Hiányállapot esetén az arc olyan, mintha tejjel öntötték volna le az érintett területet. Ez először a szemöldök alatti területen, és a szemgödrök körül jelenik meg. Megjelenhet a „tejbajusz”- fehér sáv a száj felett, a hajszálerek tágulata az arcon, a szemhéjszélek kivörösödése, állandó kötőhártya irritáció és kásásság különösen a szem körül.
Fehér lepedékkel fedett nyelv, túl világos széklet, hurutos köhögés (fehéres nyákkal), visszértágulat, puha tapintatú duzzanatok.  Krónikus nyálkahártya hurutok, amely nem szűnik. Ínhüvely gyulladás szere.
Forgalmazott könyvek a Schüssler-sókról

 
Kalium phosphoricum Nr.5
"az agy energia sója"

Kalium phosphoricum D6 80x (SCHÜSSLER SÓ)Nr.5
Kalium phosphoricum krémzselé 50ml Nr.5 Schüssler
Természetes nyugtatónak vagy az agy energiaforrásának is nevezhetjük. Leginkább hangulati zavarok, depresszió, túlhajszoltság, kimerültség és alvászavar esetén javasolható. Hiányában az arc hamuszürke, a szemek apatikusak és a halánték beesett.

A kálium-foszfát  a legjelentősebb intracelluláris (sejten belüli) anorganikus só és különösen fontos szerepet játszik a vér viszkozitásában, a vörösvértestek, a szövetek, az agy-, ideg- és izomsejtek működésében. A káliumhiány a szervek kifáradásához vezet, ami lelki zavarokkal, nyomott, levert hangulattal, ijedősséggel, szomorúsággal és emlékezeti gyengeséggel járhat együtt. Pszichoszomatikus zavarok, mint pl. fejfájás, alvási problémák, idegi eredetű hasmenés, vitalitás és belső hajtóerő hiánya, ingerlékenység, kimerültség, koncentrációs nehézségek, testi gyengeség, levertség jellemzi. Tipikus hiányjel a közvetlenül evés után jelentkező éhségérzet. Testi-lelki kimerüléskor alkalmazható. Virrasztás, túlzott szellemi vagy fizikai munka után, betegség utáni lábadozás idején, ha kedvetlen, gyenge vagy ingerült, érzelmileg labilis.


 
Kalium sulfuricum Nr.6
"méregtelenítő só
"
Kalium sulfuricum D6 80x Schüssler Nr 6
Kalium sulfuricum krémzselé 50ml Nr.6 Schüssler
Ez a Schüssler-só a szervezet “nagytakarítását” szolgálja, általánosságban a méregtelenítési, és kiválasztási folyamatokat fokozza. Nagyon jól alkalmazható a legtöbb fertőzés 3. stádiumában, amikor a váladék már sűrű és sárga.


Hiányában a szemzug belső részénél, majd az egész szem körül a bőr barnásan elszíneződik . A bőr pigmentációs zavarai, a szeplők is a Kalium sulfuricum hiányára utalhatnak.
Hiány esetén az érintett személy nagyon vágyik friss levegôre, továbbá korpázás, viszketés a bőrön, allergiás bőrbetegségek jelentkezhetnek. Zöldes-gennyes váladékkal járó gyulladások-fül-orr, torok, hörgő, húgyutak, szem betegségek esetén. Máj érintettség, méregtelenítés segítése. Másnaposság szere.

Magnesium phosphoricum Nr.7
"a nagy görcs szer
"
Magnesium phosphoricum D6 80x (SCHÜSSLER SÓ)Nr.7
Magnesium phosphoricum krémzselé 50ml Nr.7 Schüssler
Használható harántcsíkolt izom görcs és simaizom görcs esetén is, mint például lábikragörcs, vesegörcs, epegörcs, görcsös menstruáció.
Hiányában az arc pirospozsgás – ez a „magnézium pirosság”.

A magnézium-foszfát  a biokémiai fájdalom- és görcsszer.
Hiány esetén kifejezett a csokoládé iránti vágy, az arc kipirosodása, az izomgörcsök, a kólikás panaszok. Elsősegély szer! Görcsös fájdalmak szere. Ingerlékenység, izgatottság, kipirulás esetén. Idegfájdalmak, érzékszervek túlérzékenysége.

Natrium chloratum Nr.8
"a folyadékháztartás sója
"
Natrium chloratum D6 80x (SCHÜSSLER SÓ) Nr.8
Natrium chloratum krémzselé 50ml Nr.8 Schüssler
Ez a só adható például allergiás panaszok, hátfájás, herpesz, ízületek kattogása, hajhullás esetén.

Hiányában az arc zselatinosan fénylik: olyan a bőr, mintha nedves lenne, de ez a fénylés nem mosható le. Tág pórusok, narancshéj-szerű bőr, ajakherpesz és a bőr szárazsága is a Natrium chloratum hiányára utal.  Allergiás kórképek, szénanátha, nyálkahártya-hurutok, száraz bôr. Tartós és súlyos hiánytünetek esetén ízületi- és izomreuma, érelmeszesedés, bűzös vizelet és maró testváladékok, híg hasmenés, rossz tápláltsági állapot gyomor- és bélfelszívódási zavarok miatt, étvágytalanság, vérszegénység, vérzések alakulhatnak ki. Száraz szem, és száj szomjúsággal. Herpeszes kiütésre való hajlam. Kattogó ízületek. Magas vérnyomás, érelmeszesedésre való hajlam.
  Natrium phosphoricum  Nr.9
a sav-bázis háztartás sója

Natrium phosphoricum D6 80x (SCHÜSSLER SÓ) Nr.9
Natrium phosphoricum krémzselé 50ml Nr.9 Schüssler
Ez a só az elsavasodás megakadályozója. Hiányában szervezetünk sav- bázis háztartásának egyensúlya felborul. Ilyenkor levertté, kimerültté válunk, a bőrön pattanások, mitesszerek jelennek meg, a bőr zsírossá, vagy érdessé, zsírszegénnyé válik, a haj töredezett, fénytelen lesz.
Ez a só alkalmazható epekövesség, gyomorégés, gyomorfekély, köszvény, mitesszeres- pattanásos bőr esetén.

  A húgysavat oldatban tartja, amit a vesék aztán kiválasztanak. A Natrium phosphoricum fontos szerepet játszik az anyagcseretermékek eltávolításában.
Levertség, tartós kimerültség (savanykásság testi-lelki értelemben), pattanások, bőrkiütések, zsíros vagy zsírszegény, érdes bőr, hajvégek töredezettsége. Savasság, elsavasodás szere. Gyomorégés, savas felböfögés, hányás. Savanyú izzadtság, és széklet. Zsíros, pattanásos bőr.
Natrium sulfuricum Nr.10
"a kiválasztás sója"

Natrium sulfuricum D6 80x(SCHÜSSLER SÓ)Nr.10
Natrium sulfuricum krémzselé Nr.10 Schüssler
Nevezhetjük természetes vízhajtónak is. Alkalmazható vizenyők jelenlétekor mint például lábdagadáskor. Hiányában táskás szemek, kékes vörös orr és a száj körüli terület zöldessárga elszíneződése jellemző.

A nátrium-szulfát feladata, hogy a szervezetet víztelenítse, az anyagcseretermékeket kiválassza és az epe mennyiségét szabályozza.
Hiánytünetek: Ödéma képzôdés (lábak, kezek, szemhéjak::)
Segíti az epetermelést, kiválasztást. Epeköves hajlam. Teltségérzet, puffadás, hasmenés, szelesedés. Máj túlterhelése. Kéz-láb ödéma méreganyagok miatt.  Silicea Nr.11
"a szépség sója"

Silicea D6 80x (SCHÜSSLER SÓ) Nr.11
Silicea D12 80x (SCHÜSSLER SÓ) Nr.11
Silicea krémzselé 50ml Nr.11 Schüssler
Ez a só késlelteti bőrünk öregedését, hajunk és körmünk egyaránt szépül tőle, valamint gennyes bőrfolyamatok kezelésében is használható. Hiányában az arc korai öregedése, fokozott ráncképződés figyelhető meg.

Különösen jellemző a fül előtti párhuzamos, függőleges ráncok megjelenése. Jellemzőek még a homlokon látható haránt redők, erős mimikai ráncok, és szarkalábak. Silicea hiányra utal ha a körmök töredezettek és hajhullás esetén is gondolni kell rá.

"Biokémiai kozmetikum" Korai ráncosodás az arcon, hajhullás, kopaszodás a fejtetőn. Töredező köröm, haj. Véraláfutások, striák a bőrön. Foggyökér tályog. Gennyedések elfolyósítása. Bármilyen idegen szövet beépítése után ezt a sót nem szabad alkalmazni, mert fennáll a kilökődés veszélye (pacemaker, implantátumok).
Fogtömés mellett nyugodtan használható. A fog implantátum esetén már nem. Továbbá intrauterin fogamzásgátló eszközök esetén sem.
 
A szervezetben a kötő- és támasztószövetek működésében nélkülözhetetlen, fontos a bőr- és a nyálkahártyák, a körmök, a haj és a csontok felépítésében. A kovasav fokozza a szövetek ellenálló-képességét és azok mechanikai feszességét („biokémiai kozmetikum”). Más anyagok mellett a kovasav szükséges a kalcium táplálékból történő felvételéhez, szabályozza a kollagénszintézist (vázfehérjetestek képződését) és aktiválja a fagociták (falósejtek) tevékenységét, melyek a fertőzések elhárításában játszanak jelentős szerepet.

  Calcium sulfuricum Nr.12
"az öreg gésa sója"

Calcium sulfuricum D6 Nr 12 SCHÜSSLER
Calcium sulfuricum krémzselé 50ml Nr.12 Schüssler
Az elnevezés arra utal, hogy hiányában a bőr alabástromfehér lesz. Az időskori barna foltok is Calcium sufuricum hiányra utalnak. Alkalmazható 7 napnál hosszabb ideje fennálló gennyes folyamatok kezelésére, mint például kelések, fekélyek és a gennyes pattanások esetén.

A kalcium-szulfát a gipsz,elsősorban a májban és az epehólyagban fordul elő. A Siliceá-hoz hasonlóan fontos szer a különböző gennyesedésekkel járó folyamatokban.
Hiánytünet:  krónikus gennyesedések, tályog képződési hajlam, pattanások.
Elhúzódó, gennyes gyulladások szere - szem, fül, torok, vesemedence gyulladása ha stagnál a folyamat, vagy gyakran visszatér. Nehezen gyógyuló fekélyes, gennyes sebek esetén is alkalmazható.

 

Schüssler - féle kenőcsök


Calcium fluoratum Schüssler kenőcs Nr.1
  Alkalmazhatóság: alsó lábszári fekélyek, bőrrepedések, hegek túlnövése, sipolyok, körömszéli gennyes gyulladások, aranyeres csomó, visszér, kezek elszarusodó fekélye .Calcium phosphoricum Schüssler kenőcs Nr.2
Alkalmazhatóság: ízületi folyadék gyülem, csontregenerálás, csonthártya gyulladás, nyirokcsomó duzzanat, gennyes bőrkiütések, háti- és keresztcsonttájéki fájdalom - gyengeség, ferde nyak .Ferrum phosphoricum Schüssler kenőcs Nr.3
Alkalmazhatóság: zúzódások, rándulások, friss sebek, viszkető csalánszerű kiütések, faggyúmirigy ekcémák, csonttörések esetén létrejövő lágyrész sérüléseknél .


Kalium chloratum Schüssler kenőcs Nr.4
Alkalmazhatóság: tyúkszemek, korpázással járó száraz bőrkiütések - lisztszemcsés, hólyagos – herpesz szerű bőrkiütések, kézszemölcsök, nyálkatömlő gyulladások .


  Kalium phosphoricum Schüssler kenőcs Nr.5
Alkalmazhatóság: kör alakú kopaszodás, csalánkiütésszerű bőrelváltozások, ótvar, idegfájdalmak, izomgyengeség, szélhűdés, bénulás, izomsorvadás és kezdődő üszkösödés.  Kalium sulfuricum Schüssler kenőcs Nr.6
Alkalmazhatóság: bőrviszketés, száraz és megkeményedett bőr - égő érzetű bőr, göbös bőrkiütések, gennyes hólyagok, bőrkorpázás, reumatikus tarkó - hát - végtagfájdalmak, szemhéjszéli gyulladás .


  Magnesium phosphoricum Schüssler kenőcs Nr.7
Alkalmazhatóság: főleg időskori bőrviszketés, fúró- vagy szúró jellegű idegfájdalmak, melyek helyüket változtatják .


Natrium chloratum Schüssler kenőcs Nr.8
Alkalmazhatóság: akne, mitesszer, övsömör, ajakherpesz, faggyúmirigy ekcéma, végbélrepedés, rovarcsípés, főleg kisgyermekek sebzései, körömszélgyulladás, fehér pikkelyes gombás bőrbetegségek, kemény mirigyduzzanatok .


  Natrium phosphoricum Schüssler kenőcs Nr.9
Alkalmazhatóság: gennyes furunkulus, méz sárga jellegű hólyagos és gennyes bőrkiütések, nyaki nyálmirigy fekélyesedése, orbáncos bőrelváltozás, kezdődő emlőmirigy gyulladás, tejótvar .


  Natrium sulfuricum Schüssler kenőcs Nr.10
Alkalmazhatóság: bőrgombásodás, borvirág, rezesség az arcon, fagyási károsodások, tyúkszem, orbáncos seb (lágy bőrduzzanattal), idegfájdalmak, gennyes bőrkiütések sárgás-híg hólyag bennékkel .

  Silicea Schüssler kenőcs Nr.11
Alkalmazhatóság: nehezen gyógyuló sebek, furunkulus, tyúkszem, kéz és láb nedvedző ekcémája, gyulladásos lábkeményedések, körömszéli gyulladás és gennyesedés .


Calcium sufuricum krémzselé Nr.12

C
alcium sulfuricum hiány esetén elhúzódó gennyes folyamatokkal, és pigmentációs zavarral találkozhatunk. A Kalium sulfuricum hiánnyal ellentétben ezek a pigmentációs foltok inkább idősebb korban jelentkeznek, a köznyelvben öregségi foltként ismertek.

 

A Schüssler-féle krémzselék használata


A krémzselével naponta kétszer-háromszor masszírozzuk be az érintett bőrterületet. Krónikus esetben a krémzselé akkor fejti ki igazán hatását, ha kúraszerűen alkalmazzuk. Egy-egy kúra két-három hónapig tart. Akut esetben (pl. gyulladásos, görcsös panaszok esetén) a tünetek fennállásáig kell a kezelést folytatni. A kezelés időtartama alatt lehetőség szerint kerüljük az erős illóolajok, mentolos bedörzsölők használatát. Amennyiben több fajta krémzselé használata javasolt egy időben, abban az esetben egyenlő mennyiségeket nyomjon a tubusokból tenyerébe, ujjával keverje össze a krémeket, majd kenje a kezelni kívánt bőrterületre.Súly: 1 gMegtekintve: 16282


HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés