arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

HairClinic kapszula 90x *
HairClinic kapszula 90x *

bruttó 8.695 Ft
AKCIÓ! - 13%
bruttó 7.595 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat

Jódaqua jódos gyógyvíz 200ml *

Pajzsmirigyre ható / Azonosító: 02872

bruttó 1.588 Ft
200 ml = 1588 Ft / 1 liter = 7940 Ft
üveg
Jódaqua jódos gyógyvíz 200ml *

Sóshartyáni természetes jódos gyógyvíz

A Jódaqua® természetes jódos gyógyvíz 100%-ban természetes eredetű, igazolt élettani hatással bíró őstengeri koncentrátum.

A termék különlegessége, hogy 1,5-2 millilitere teljes mértékben fedezi a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által javasolt napi humán jódszükségletet. A gyógyvíz jódon kívül további számos makro- és mikroelemet is tartalmaz, melyek együttes szinergista (egymás felszívódását erősítő) hatása hozzájárul a magasabb fokú hasznosuláshoz.

A gyógyvíz 200 ml-es kiszerelésben - mely az adagolás függvényében 3-6 hónapra elegendő jódpótlást biztosít. 

Összetétel
Mai napig nem ismert egyetlen olyan forgalomban levő palackozott természetes ásványvíz, amely megközelítené a forráskútból származó és Jódaqua® néven forgalmazott természetes jódos gyógyvíz jódtartalmát. A magas jódtartalom mellett a gyógyvíz fiziológiai szempontból további értékes ásványi összetevőket is tartalmaz. Az Országos Közegészségügyi Intézet által rendszeresen vizsgált gyógyvíz kémiai vizsgálati eredményeit az alábbi táblázatban szemléltetjük: 

A Jódaqua® természetes jódos gyógyvíz összetétele az Országos Közegészségügyi Intézet vizsgálata alapján: 


Alkotórészek

mg/l

Than-féle egyenérték %

Kálium

20,00

0,16

Nátrium

6700,00

94,46

Ammónium

20,40

0,34

Kalcium

202,00

3,27

Magnézium

62,00

1,66

Vas

7,00

0,08

Lithium

1,50

 

Nitrit

0,04

 

Klorid

10520,00

97,40

Bromid

115,00

0,47

Jodid

100,00

0,25

Fluorid

<0,10

 

Hidrogénkarbonát

348,00

1,87

Összes foszfát

0,24

 

Metabórsav

42,00

 

Metakovasav

15,00

 

 

Adagolás
A Jódaqua gyógyvízből - a világon egyedülállóan is kiemelkedően magas természetes jodid koncentrációja és a természetes összetétel miatti magas bio-hasznosulása révén - elegendő a rendkívül kis mennyiség napi elfogyasztása. 

A gyógyvizet vízben, gyümölcslében, teában fogyasztva ajánljuk.

A Jódaqua gyógyvizet az alábbi adagolásban ajánlott fogyasztani jódhiány megelőzésére, illetve már kialakult jódhiányos állapotban:

 

WHO által javasolt napi jódszükséglet

Ajánlott napi Jódaqua mennyiség

Megelőzésre

Gyógykezelésre*

5 éves korig

90 mikro-gramm

0,5-1 ml = 0,5-1 mokkáskanál

1-2 ml = 1-2 mokkáskanál

6-12 éves korig

120 mikro-gramm

1 ml = 1 mokkáskanál

13 éves kortól

150 mikro-gramm

1,5 ml = 1,5 mokkáskanál

2-2,5 ml =
2-2,5 mokkáskanál

Várandós és szoptató kismamák-nak

250 mikro-gramm

2 ml = 2 mokkáskanál

*Már kialakult golyva esetén, időszakos orvosi ellenőrzés mellett

Nem alkalmazandó pajzsmirigyműködés fokozódás, göbös golyva, valamint a pajzsmirigy gyulladásos folyamata esetén.

Forg. eng. sz.: 731/Gyf/2007 

Palackozza és forgalmazza:
Jódaqua Kft.
3131 Sóshartyán, Dózsa Gy. út 7.
 

forrás: www.jodaqua.com
 

Néhány szó a JÓDAQUÁRÓL:
Salgótarjántól nyugatra, a Cserhát északi részén található Sóshartyán. A környék völgyei erőteljes ÉNy-DK irányú törések, vetődések nyomait őrzik, ahol már rég megtalálhatók a sós vizek a föld felszínén is. Kősótelep feltárására nem került sor, ám “az akna vizéből a környék lakossága saját hasznára sót termelt ki”

A biológiailag rendkívül értékes sóösszetételű gyógyvíz literenként 19 g sót tartalmaz. Gyógyhatása nem pótolható gyári készítményekkel és egyéb patikaszerekkel. Ez azért van, mert a víz tengeri eredetű, koncentráltan tartalmazza annak élővilágából származó azon elemeit, melyek az emberi szervezetnek is építői, biokatalizátorai.
1919-ben, 1948-ban és 1950-ben mélyfúrással jelentős jód- és brómtartalmú konyhasós vizet tártak fel. Ezek az elegyek sok millió évvel ezelőtt tengeri algák és alacsonyabb rendű állatok elpusztulása folytán váltak ki. Ma a festői szépségű templommal ékesített sóshartyáni domb tövében, a falu közepén fúrt 600 m-es mélyfúrásból nyerik a “Jódaquá”-nak nevezett gyógyvizet.

Az ötvenes években végzett összehasonlító klinikai vizsgálatok is ezt támasztották alá. A víz gyógyhatása nemcsak annak magas jódtartalmával függ össze. A benne lévő mikro- és makroelemek kedvező aránya egyrészt segíti a jód jobb beépülését a szervezetbe, másrészt annak hormon- és enzimrendszerét aktiválják.

A Jódaqua gyógyhatását elemezve megállapítható, hogy annak van hagyományos – ötvenes-hatvanas években megismert – felhasználási javallata, és van egy mai, a nemzetközi kutatásokra alapozott felhasználási lehetősége.

Mindenekelőtt hangsúlyozni szeretném, hogy a jódnak különös szerepe van a szervezet normális anyagcsere folyamatainak fenntartásában. Az ehhez szükséges igen kis mennyiség – napi 0,1 mg – ritkán áll rendelkezésre, ezért közvetve, szerteágazó betegségek forrása lehet.

Befolyással van pl. a szervezet kalcium-háztartására. Jelenlétében a csontokban fokozódik a mészlerakódás. Elősegíti a húgysav, a nehéz fémsók (ólom, higany stb.) mint mérgek kiürítését.

Legrégebben ismert és gondosan tanulmányozott a jódnak a pajzsmirigyre kifejtett hatása és a golyva gyógyítása terén elért kedvező eredmény.

Hazánk területén gyakori betegség a jódhiányos golyva, mely nemcsak a gyermeket érinti, hanem a felnőtteket is. Következményei miatt olykor súlyos klinikai problémát jelent, mint szívzavarok, sérvkészség, kreténség, csökkent szellemi képesség, nagyothallás, beszédhiba, testi fejlődés visszamaradása. Kifejlett golyvánál a jódaqua adagolást és egyéb gyógyszerezést klinikai kivizsgálással állapítják meg. A felsorolt tünetek, jelenségek azonban jelentkezhetnek kifejlett golyva nélkül is, mely jódaqua adagolással megelőzhető.

A legújabb kutatások szerint a jódhiány enyhébb következményei közé sorolható a csökkent szellemi képesség, így növekszik a reakcióidő. A gyógyvíz a jódon kívül brómot és lítiumot is tartalmaz, ezért különösen alkalmas az idegi folyamatok egészséges működésének megőrzésére. Igen gyakori továbbá jódhiány esetén a spermaképzés zavara is, ezért a terméketlen szülőknél legelőször mindig jódhiányra kell gondolni. Amennyiben a jódaqua adagolás nem hoz eredményt, akkor szükséges az orvosi kivizsgálás.

A felsorolt egészségproblémák kivédhetők, sőt a szervezet normális testi és szellemi fejlődése, egyensúlya biztosítható az alábbi adagolással:

 • terhességben és szoptatós anyáknál a terhességi golyva megelőzésére és a magzat normális fejlődésének biztosítására napi két kávéskanállal.
 • egytől tízéves korig kétnaponként, tíz év felett – felnőtteknek is – naponta egy kávéskanállal ajánlott.

  Jódhiányos területeken (Jászság, Közép-Tiszántúl, néhány Duna menti és dunántúli település kivételével) a jódaqua nem hiányozhat a háztartás kultúrcikkei közül.

  Néhány betegségben igen eredményesen alkalmazható gyógykezelésre is. Tekintettel arra, hogy ilyenkor nagyobb adagban kerül alkalmazásra, gyermekeknek ilyen célú felhasználását nem javasoljuk, felnőtteknek pedig indokolt esetben és tartós adagolást elkerülve.

  Ilyenek: tartós, makacs hörghurutban, köptetőként, vagy kínzó, száraz köhögésben 5-10 evőkanállal naponta. Torok- és szájgyulladásnál a jódaquás gargalizálás és öblögetés segíti a gyógyulást.

  Érelmeszesedés és magas vérnyomás esetén 3 x 1 evőkanállal, más orvosilag előírt gyógyszerek és ellenőrzés mellett.

  Adagolásnál a sós íz csökkentése érdekében ajánlott vízzel vagy tejjel 3-5-szörös hígításban használni.

  Még egy fontos felhasználási területre szeretném felhívni a figyelmet: a jód leginkább a pajzsmirigyben koncentrálódik, ezért ha radioaktív jód van a levegőben, ivóvízben vagy élelemben, s azzal a szervezetbe kerül, képes ezt a szervet szétroncsolni, vagy hosszabb távon rákos megbetegedését előidézni. Ilyen esetet produkált a csernobili katasztrófa, amikor a radioaktív jód a légáramlással több száz kilométerre is eljutott. A legfertőzöttebb területeken az “anyagcsere-folyamatok irányítója”, a pajzsmirigyrákos megbetegedés gyakorisága eléri a szokásos megbetegedés százszorosát.

  A radioaktív jód bejutása a szervezetbe ilyenkor úgy előzhető meg, hogy sugármentes (pincében tárolt) jódaquával telítjük a szervezetet. Erre naponta néhány kávéskanál gyógyvíz elegendő. Az azt követően bekerült radioaktív jódot a szervek már nem tudják fogadni, az a vizelettel gyorsan kiürül. Ilyenkor a “teli hordó” elve érvényesül, ugyanis már nem tud több folyadékot befogadni.

  A jódaqua fogyasztása jódhiányos területeken a család minden tagjának ajánlott. Elmondhatom, hogy a legolcsóbb gyógyszerek közé sorolható! Ugyanis betegségmegelőzési céllal használva – mivel egy 3 dl-es palackban 300 adag van – egy háromtatú családnak három hónapig elegendő.

  A gyógyvíz ártalmatlanságát azzal kívánom jellemezni, hogy még tartós, tízszeres túladagolásban is teljesen veszélytelen.

  Dr. Bartus József
  szakgyógyszerész

  forrás: www.patikamagazin.hu


  A pajzsmirigy működéséről

  Jódpótlás

   

    • Súly: 230 g

  ÁFA: 27  Megtekintve: 5220

  Kapcsolódó termékek
  Kép
  Megnevezés 
  Ár 
  Rendelés
  Jodid 100 tabletta 100x *
  Jodid 100 tabletta 100x *
  Betegtájékoztató Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyóg...
  bruttó 1.061 Ft
  doboz
  Selenorg tabletta 30x *
  Selenorg tabletta 30x *
  Selenorg információ Az organikus szelén Selenorg® hatékony antioxidáns a szabadgyökök elleni védelemben, támogatja az immunrendszert, segíti a pajzsmirigy hormonok aktiválódását. A szelén fontos szerepet játszik a spermiumok érési folyamatában, a spermatogenezisben, valamint hoz...
  bruttó 1.301 Ft
  doboz
  Szelén +C vitamin tabletta 30x *
  Szelén +C vitamin tabletta 30x *
  Szelén+C vitamin információ Az immunrendszer védelmére Szelén+C vitamin tabletta megköti a káros oxidatív szabadgyököket, amelyek károsítják a sejteket, az érfalakat, gyengítik az immunrendszert, sőt a sejtek gene...
  bruttó 1.584 Ft
  doboz
  Bioaktív kékjód 30ml *
  Bioaktív kékjód 30ml *
  TERMÉKISMERTETŐ Bioaktív Kékjód+ ...
  bruttó 4.209 Ft
  doboz
  Barna alga Extraktum 30 db *
  Barna alga Extraktum 30 db *
    Napi 1 Barna alga extraktum kapszula 30 db Az anyagcsere támogatására  A különböző algafajok a tengerek értékes és a mai napig kiaknázatlan élelmiszer-tartalékai, melyek fotoszintézis révén elsőként te...
  bruttó 1.304 Ft
  doboz
  HÍRLEVÉL  Glutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános

  SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés