arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Schüssler 1+11 testápoló 200ml Naturselection *
Schüssler 1+11 testápoló 200ml Naturselection *

bruttó 3.420 Ft
AKCIÓ! - 7%
bruttó 3.190 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat
Sebellátás, sebkezelés lehetőségei
Sebellátás
A testünk sérülékeny. Leggyakrabban a külső bőrtakaró szenvedi el a környezeti ártalmakból adódó károsodást. A sérülés természetéből adódik annak kezelése is. A bőrfelszín épségét meghagyó
SALVEQUICK Sebtisztító spray
tompa sérüléseknél sebkezeléssel kapcsolatos teendő nincsen, hiszen a bőr nem válik nyitottá a külvilág felé. Persze egyéb kezelést igényelhet, de sebellátást nem.
Sérülés alkalmával ha elszakadnak erek, vérzés tapasztalható attól függően, hogy milyen vastagságú eret érint, roncsolódhatnak a szövetek, idegek, ezért fájdalom szinte mindig tapasztalható. A bőr felszíni folytonossága átmenetileg (sebgyógyulásig) kisebb nagyobb területen megszakad. A külvilág felé nyitott felszín, mint állapot számos veszélyt rejt, legfőképpen veszélyes kórokozók bejutását a szervezetbe. Különösképpen belátni sem nehéz, hogy a sérült felület gátol a mindennapi munkában. (Sokszor ilyenkor tudatosul bennünk, hogy vannak ujjaink).

Feladatunk sérülést követő sebellátáskor: sebtisztítás,  vérzéscsillapítás, sebfertőtlenítés/, felülfertőzés megakadályozása, sebgyógyulás elősegítése. Krónikus sebek ellátása hasonlóképpen történik.
Alábbiakban csak egy átlagos sérülés körüli teendőket említjük meg, mellőzve a komolyabb elsőseélynyújtást kívánó eseteket.

Vérzéscsillapítás

A vérzés idejét és intenzitását hatékonyan lehet csökkenteni hűtéssel, mert hűtéssel az erek reflexszerűen szűkülnek. Ráadásul a fájdalomérzet is mérséklődik. A vérzés akkor szűnik meg, mikor a sérült erek szabad végein a véralvadás folyamata létrejön és létrehoz egy "dugó", ami elzárja a vér útját a külvilág felé. Nagyobb sérülések esetén az adott testrész megemelése is sokat jelent. Léteznek vérzéscsillapító sprayk, melyeket a vérző sebbe kell fújni.
Többnyire  steril mullappal történő leborítás és egy pár percig tartó határozott szorítás is elegendő a szervezet reakcióinak a támogatására.
Ha nem túl erős a vérzés lehetőség szerint ügyelni kell a sebfertőtlenítésre, ha arra a körülmények miatt szülség van. Folyó víz alá tartással a szennyeződéseket gyorsan ki lehet mosni. Ha kéznél van valamilyen fertőtlenítő oldat, vagy fertőtlenítő spray akkor még a vérzéscsillapítás megkezdése előtt alkalmazzuk őket. Ha nincs akkor a sérülést lefedve kézzel segítsük a vérzés megszűnését. Erősen szennyezett, erősen roncsolt, beékelődött idegen testeket tartalmazó sérüléseket ne próbáljunk otthon ellátni. Mindenképp sürgősségi ellátást igényel.Sebfertőtlenítés/sebtisztítás

A bőrfelszínen sok féle szabad szemmel láthatatlan élőlény (baktérium, vírus, gomba, protozon
UniGel Apotex gél 30g
stb) tartózkodik anélkül, hogy problémát okozna. Ám ha sérüléskor kapcsolatba kerül a bőr alatti szövetekkel, előfordulhat, hogy ott szaporodni kíván és a szövetek számára káros anyagokat termelve reakcióra készteti a szervezetet. A gyulladás, a genny termelődése, a bőrpír mind a az immunrendszer működésének a bizonyítéka.  A vízzel történő lemosással, illetve fertőtlenítőszerekkel,  a bekerülő kórokozók számát tudjuk csökkenteni. Ezzel segítve hogy a szennyeződés mértékének csökkentése által a várható helyi reakciókat mérsékelhessük, és így  a szöveti regeneráció gyorsabban megtörténik, mint ennek elmulasztása esetén.
Betadine oldat 30ml * Octenisept fertőtlenítő oldat Dettol Med spray 100ml


Plasztikus sebfedők

Plasztikus sebfedő, mely a sebfelszínre permetezve átlátszó filmet képez és védi a sebet (bőrt) a különböző külső behatásokkal és a fertőzésekkel szemben. A sebeken és a bőr felszínén fertőzésgátló hatása nincs és nem gátolja a baktériumok szaporo­dá­sát a filmréteg alatt, ezért a seb fedése előtt mindig gondoskodni kell a seb kitisztításáról és fertőtlenítéséről.
Plastubol spray

 

Alkalmazható Zárt műtéti sebek fedése, váladékozó sipolyok, sebek környékén a bőr védelme, első fokú égési sérülések befedése, felület hám horzsolódások, frissen behámosodott sebek védelme, nehezen köthető területeken lévő sebek védelme, nem nedvező ekzema, bőrgyulladások fedése (nem zsíros, felszívódó kenőcsök alkalmazása után is); maró hatású ecsetelők alkalmazásakor az ép környezet védelme, érzékeny bőr védelme irritáló anyagokkal szemben.

Nem alkalmazható Fertőzött sebre, valamint mély tasakos, bőven váladékozó sebre, III. fokú égési sérülés esetén, továbbá nyomásnak kitett testrészeken.

A felülfertőzés megakadályozása

Legegyszerűbb módja a seb kötszerrel, sebtapasszal történő megóvása az ártalmas környezettől. Gyakori a seb felszínének antibiotikus védelme. A sebkenőcsök ismert kellékei a házipatikának. Bőrpír, és váladékozás esetén mindenképp szükséges használni. Szükséges a sebellátást megfelelő gyakorisággal ismételni. A szennyezett kötszert el kell távolítani, a sebfelszínt lekezelni, új kötszert felragasztani. Sebfájdalom jelentkezése, láz kialakulása esetén feltétlenül orvoshoz kell menni.


A mély, szúrt, erősen szennyezett sebet mindenképp mutassák meg orvosnak is.

Sebgyógyulás elősegítése
Többcélú családi védőkrém 20g

A bőr és a bőr alatti sérült szövetek regenerálódását segítő szerek.
 
Bepanthen plus 30g * Sudocrem 60g * Neogranormon Piros 30g *

Égés

A szövetek károsodásának mértéke attól függ, hogy mennyi ideig és milyen intenzitással és formában érte a hőhatás. Legenyhébb esetben a hőhatás rövid ideig tart, és csak némi pírt okoz a bőr felszínén.
Másodfokú égésről akkor beszélünk, ha a bőr a mélyebb rétegek sérülése miatt felhólyagosodik. A hideg víz ebben az esetben is segít, lehűti a felületet, megakadályozza a még mélyebben fekvő rétegek további károsodását. Orvosi segítségre is szükség lehet, ha a hólyagok elfertőződnek.

Miután eltávolítottunk mindent a seb környékéről a legelső lépés a fájdalom csökkentése. Legelterjedtebb  módja ennek az érintett bőrfelület hűtése, amit tiszta, csaphideg vízben végezhetünk. 20 percig tartó hideg vizes fürdő már számottevően csökkenti a sérült fájdalmait, de szükség esetén ez tovább is tarthat. Hűtésre  közvetlenül sose használjunk jeget, mert ez további sejtkárosodást okozhat. Csapvizes hűtést követően a puha fedés fölött óvatosan használható jég, ami épp csak biztosítja a további gyengéd hűtést.
 
Idrogel sebkezelő gél Irix Forte Spray 150 ml Curiosa gél 30g


 A Burn Free hydrogéles égési kötszer és gél egyik nagy előnye, hogy az égett felületre kerülve azonnal hűti az égett szöveteket és minimalizálják az égési sérülés továbbterjedését!

A Burn Free kötszer óriási nedvszívó képességgel rendelkezik, emiatt lehetséges a hosszantartó hűtő hatás! A nagy mennyiségű gél közvetlenül az égett felületre kerül, így biztosítva az azonnali fájdalomcsillapítást, az égési sérülés súlyosságának csökkentését és a fertőzések minimalizálását.
A kötszerek rendkívüli előnye, hogy nem ragadnak a sebbe, hatóanyaguk vízben könnyen oldódik, így gond nélkül eltávolíthatóak!

Burn free égési gél 59ml * Burn free égési kötszer 10x10cm 1 db *


Csak olyan készítményeket használjunk, amelyek kifejezetten égési sebre ajánlottak. A fájdalom enyhülésével az égett területet fedjük be puha kötéssel.Felületes égére használható szerek. II. fokú égési sérülésekre nem használhatóak
 Panthenol spray 130g *  Irix Spray 60g *  Naksol spray 60ml *
Kötszerekféleségek
A csoportosítást az interneten találtuk, rendkívül jó összefoglaló.
http://www.salusgyogypont.hu/files/4414/3591/2202/kotszerek.pdf


HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények    EKADASI    Moksadá ekadasi    Utpanná Ekadasi

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés